Ingrediënten
- 1 kleine savooienkool
- 1 rood Spaanse pepertje
- 2 bosuitjes
- 1/8 liter water
- 1 theelepel suiker
- 1 grote ui of 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- scheutje sojasaus
Bereidingswijze
- Snijd de savooienkool zonder de buitenste bladeren in vieren, verwijder de harde stronk en snijd de stukken kool in smalle reepjes.
- Snipper de ui en het Spaanse pepertje.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Verhit de olie in een wok of een koekenpan en laat de ui met de peper of de sambal kort fruiten.
- Voeg de kool toe en roerbak kort.
- Voeg het water, de azijn en de suiker toe.
- Schep nogmaals goed om en laat de kool met een deksel op de wok of de pan 4 min. stoven.
- Breng verder op smaak met een scheutje sojasaus.
Notities
Geef er vlees of kip naar keuze bij en rijst of aardappelpuree.
Hoeveelheid
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten