Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 500 gr gehakt, gekruid
- 1 blikje ananas
- 1 blikje tomatenpuree
- 600 gr zuurkool
- 1 gesneden ui
- 1 grote banaan in plakjes
- 100 gr geraspte kaas
Bereidingswijze
- Kook de aardappels, stamp ze tot puree met melk en een klontje boter.
- Laat de ananas uitlekken. Stoof de zuurkool zachtjes met het ananassap.
- Bak het ui bruin en voeg het gehakt toe.
- Bak dat rul uit, daarna de tomatenpuree erbij.
- Doe onderin een ovenschaal de helft van de puree verdeel daarop het gehakt en de zuurkool.
- Verdeel de ananasstukjes en banaan over de zuurkool.
- Bedek de rest van de puree en strooi de kaas er bovenop.
- Zet de schotel in de hete oven van 200 °C tot de kaas gesmolten is.
Hoeveelheid
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten