Ingrediënten
200 gr mager zuurkoolspek
500 gr zuurkool
100 ml witte wijn
1 blikje ananas op sap
750 gr aardappelen
zout
400 ml melk
peper
boter om in te vetten
4 saucijsjes
Bereidingswijze
- Kook het zuurkoolspek 1 5 min. in 1 dl water, leg de zuurkool erin en giet de wijn erbij.
- Laat de zuurkool 30 min. Zachtjes koken.
- Laat de ananas uitlekken.
- Schil en was de aardappelen en kook deze met zout gaar. Pureer ze en voeg de melk toe. Klop er een luchtige puree van en voeg de peper toe.
- Haal het spek uit de pan en snijd dit in plakken. Meng de ananas door de zuurkool.
- Leg de zuurkool in een bewaterde ovenvaste schaal en leg de plakken spek erop.
- Spreid daarover de puree uit en leg de saucijsjes bovenop. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 220 of en bak de schotel gedurende 30 min..
- De saucijsjes moeten mooi bruin gekleurd en gaar zijn.
Notities
Serveer dit gerecht met een glas, sprankelende witte wijn. Vaak wordt het advies gegeven zuurkool eerst te spoelen. Als u dit doet, gaat echter een groot deel van de fijne, friszure smaak en de vitaminen verloren.
Hoeveelheid
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten