Ingrediënten
- 500 g Hacheevlees (rund-of paard)
- 60 g boter
- 2 grote uien
- 600 g zuurkool
- 40 g bloem
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 dl bouillon
- 2 tomaten
- 1 theelepel tijm (vers, fijngehakt of ½ theel. gedroogd)
- 1 theelepel oregano (vers, fijngehakt of ½ theel. gedroogd)
- 1 eetlepel paneermeel
- 50 g gruyère
- 1 eetlepel boter (gesmolten)
- snufje zout
- snufje peper
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in kleine dobbelstenen.
- Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde uien lichtgeel.
- Voeg dan het met peper en zout bestrooide vlees toe en laat alles mooi goudbruin bakken.
- Strooi de bloem erover en roer deze goed door de boter, zodat de bloem er geheel in opgenomen wordt.
- Voeg de wijnazijn toe, roer de tomatenpuree erdoor en giet de bouillon erbij.
- Laat het gerecht met het deksel op de pan heel zacht sudderen. Voeg indien nodig nog wat vocht toe.
- Schep het vlees af en toe om en leg na 2 uur het vlees zonder stoofvocht in een ovenschotel.
- Leg hierop de gekookte zuurkool zonder vocht, in schijven gesneden tomaten en bestrooi deze met tijm en oregano.
- Vermeng het paneermeel met de kaas en strooi dit over de vleesschotel. Giet er de gesmolten boter overheen en laat het gerecht 10 minuten op 275°C, gasovenstand 5, gratineren.
Notities
Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree.
Serveer het stoofvocht er apart bij.
Hoeveelheid
4 porties
Bereidingstijd
2 uren 30 minuten