Ingrediënten
- 200 gram bitterkoekjes
- 65 gram maïzena
- 2 zakjes vannillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- 1 liter volle melk
Bereidingswijze
- Knip of snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes.
- Doe de maïzena met de vanillesuiker en suiker in een kom en roer met een flinke kop melk tot een glad papje.
- Breng in een steelpan de resterende melk met de bitterkoekjes aan de kook. Kook 5-10 minuten zachtjes tot de bitterkoekjes in de melk uit elkaar vallen.
- Roer regelmatig met een houten lepel. Draai het vuur laag.
- Roer het maïzenapapje nogmaals goed door en voeg al roerende aan de melk toe.
- Laat de pudding op laag vuur 2-3 minuten zachtjes koken.
- Spoel de puddingvorm onder koud water af en laat even uitlekken (niet afdrogen).
- Schenk de pudding in de vorm en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Dek de pudding af met vershoudfolie en zet hem minstens 2-3 uur in de koelkast om op te stijven. Hoe langer, hoe beter de smaak, maak hem gerust een dag van tevoren.
- Maak de pudding voorzichtig aan de zijkanten los van de vorm en leg er een plat bord of schaal op.
- Stort de pudding.
- Snijd de pudding met een nat, warm mes in mooie punten.
Notities
Lekker met (warme) kersen en een glaasje amandellikeur.
Hoeveelheid
8 porties
Bereidingstijd
20 minuten