Ingrediënten
- 150 gram cakemeel
- 1 citroen
- 2 appels
- 1 bekertje zure room (125 gram)
- 75 gram boter
- 150 gram suiker
- 2 theelepel kaneel
- 3 eieren
- 2 eetlepels geraspte kokos
Bereidingswijze
- Citroen afborstelen onder hete kraan, rasp de schil en pers de citroen uit.
- Snijd de geschilde appels elk in vieren en verwijder de klokhuizen. Kerf de appelparten aan de bolle kant in en besprenkel met citroensap.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de zure room, de boter, de suiker, de kaneel en de citroenrasp in de foodprocessor of met de mixer door elkaar.
- Meng er een voor een de eieren door. Spatel er het gezeefde cakemeel door.
- Schep het beslag in de met boter ingevetten en met bloem bestrooide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
- Verdeel de appels met de ingekerfde kant naar boven in een gelijkmatig patroon over de taart. Strooi de kokos erover.
- Bak de taart in circa 45 minuten gaar.
- Springvorm doorsnee 20 cm.
Hoeveelheid
1 portie
Bereidingstijd
45 minuten