Ingrediënten
- 8 blaadjes witte gelatine
- 3 dl melk
- 80 gr lichtbruine basterd
- 3 eierdooiers + 2 witten
- 1 kaneelstokje
- geraspte schil van 1 citroen
- 2 kruidnagels
- 1 1/2 dl appelsap
- 2 el suiker
- 3 appels (2 in blokjes /1 ringen)
- 2 1/2 dl slagroom stijf
- kaneelpoeder
- 1 hoge puddingvorm van 1 liter, licht ingevet met olie
Bereidingswijze
- Gelatine ca. 5 min. in ruim koud water weken.
- Melk met 40 gr basterdsuiker tot kookpunt verwarmen.
- Dooiers met 40 gr basterdsuiker losroeren, scheutje hete melk erdoor roeren en eiermengsel bij melk schenken. Al roerende verwarmen tot vla bindt.
- Pan in koud water 2 min. laten aflkoelen.
- Uitgeknepen gelatine toevoegen. Verder laten afkoelen.
- In pan kaneelstokje, citroenrasp, kruidnagel, 1 dl rum, appelsap en suiker verhitten en 15 min. laten trekken.
- Mengsel zeven, aan de kook brengen en blokjes en ringen appel er 5 min. in pocheren.
- Appel uit vocht scheppen en laten aflcoelen. Vocht iets laten inkoken.
- Eiwitten met mespunt zout stijflcloppen.
- Blokjes appel, slagroom, eiwit en 1/2 dl rum door lobbige vla spatelen. Appelringen op bodem van vorm schikken.
- Pudding erop schenken en in koelkast 5 uur stijf laten worden.
Notities
Pudding storten en garneren met plakjes ongeschilde appel.
Hoeveelheid
1 portie
Bereidingstijd
45 minuten