Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 100 gram mager spek
  • 2 goudrenetten of  andere appels
  • 1 klein blikje mandarijnpartjes of ananasstukjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 magere rookworst
  • 900 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas

Bereidingswijze

Bak het spek krokant uit in een droge koekenpan. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Giet het blikje fruit af. Doe de zuurkool in een ovenschaal, trek de sliertjes met een vork los en schep de spekjes en het spekvet , de appel en de fruitstukjes uit blik erdoor. Schenk de wijn over de zuurkool en leg de rookworst erop; rangschik de zuurkool zo dat de rookworst erin komt te liggen. Dek het geheel dakpansgewijs af met de aardappelschijfjes en strooi de kaas erover. Laat de schotel in het midden van een op 200° c voorverwarmde oven in circa 30 minuten goudbruin en door en door heet.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten