Site pictogram Kloostertuintjes Recepten

Varkensreepjes met prei

Ingrediënten

Bereidingswijze

Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droog deppen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven. De prei schoon maken en in ringen snijden. De champignons met een vochtige doek schoonheden en in dunne plakjes snijden.

De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes eraan toevoegen en even op een hoog vuur bakken.

De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 min. meebakken. Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op laag vuur ca. 15 min. zachtjes laten sudderen. Met zout, peper en kerrie pikant op smaak brengen. Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.

Notities

als u voor dit recept varkensfilet neemt, wordt het gerecht heel mager fijn. Het vlees hoeft dan nog maar ca. 10 min. te sudderen, omdat het anders droog en taai wordt.

Hoeveelheid

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Mobiele versie afsluiten