Site pictogram Kloostertuintjes Recepten

Rodekool roerbakken met gehakt

Ingrediënten

Bereidingswijze

Eerst begin je met de uien te fruiten tot dat ze glazig van kleur zijn,
Dan doe je de knoflook er bij, en schep je bet met de schuinspaan er uit voor de olie die er in moet blijven.
Doe bet in een andere pan, begin met de rodekool te roerbakken eerst even op hoog vuur dan even op klein vuur, als de kool zacht is doe bet dan in de zelfde pan waar de uien en de knoflook in zit.
Begin met het gehakt te rullen (onderwijl water voor rijst opstaan) veel met peper strooien, en dan met kerrie hoeft niet zuinig te zijn wel naar eigen smaak als de gehakt geruld is bet hele gerecht in de wok doen door elkaar roeren en dan de ketjap er door been gooien totdat bet gerecht de kleur en de geur van ketjap krijgt.
Nu laat je het even half staan en als het water kookt doe je de rijst erin na smaak kook je ook de rijst droge korrel of een papperige korrel langer koken
betekent paprijst korte koken betekend droge korrel.
Dan bakje in een apart pannetje even de champignons als dat klaar is zet je dat half ondertussen wel even in het gerecht roeren serveren met de witte rijst en de champignonnen er apart bij.

Hoeveelheid

5 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Mobiele versie afsluiten