Ingrediënten

  • 1 kg goudrenetten
  • sap van 1 citroen
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 120 gram koude boter of margarine in blokjes
  • 1 eidooier
  • 50 gram amandelen fijngehakt
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ovenschaal van1 1/2 l ingevet

Bereidingswijze

Appels schillen en klokhuis verwijderen. Appels in plakjes
snijden en met citroensap besprenkelen. 25 gram suiker en 1 1/2 dl water verwarmen en laten oplossen. Plakjes appel hierin ca. 15 min. zachtjes laten stoven. Appelplakjes over bodem van ovenschaal verdelen. Oven voorverwarmen op 180 °C. Bloem, boter en 125 gram suiker met hand tot kruimelig deeg mengen.
Eidooier en amandelen erdoor roeren. Deeg over appels
verdelen, licht aandrukken. Appels met deeg in midden van
oven ca. 35 min. bakken, ongeveer laatste 3 min. grill bij
schakelen zodat deeg goudbruin wordt.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

1 uur 15 minuten