Ingrediënten

  • 1 Witte kool
  • 400 gr Kalfsgehakt
  • 200 gr Witte rijst
  • 200 gr Uien
  • 100 gr Spekjes
  • 3 eetlepels Peterselie
  • 4 eetlepels Boter
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 3 eetlepels Bloem
  • 3 Vleestomaten
  • 1 Ui
  • Kippenbouillon
  • 1 Vegeta (gedroogde groenten)

Bereidingswijze

Witte kool schoonmaken en bladeren blancheren. De helft van de uitjes bakken, rijst koken. Petersellie hakken. Rouw kalfsgehakt, rijst en uitjes mengen. Peterselie, zout en peper toevoegen. Het mengsel in de kool wikkelen, een pakketje van maken en met de keukentouw vastbinden. 3 el boter verhitten. Koolpakketjes kort op hoog temperatuur op beide kanten bakken. Daarna 250ml water toevoegen en op laag vuur onder de deksel voor 30 minuten laten sudderen. Keukentouw verwijderen.

Saus:

Vleestomaten blancheren, schil verwijderen, tomaten in stukjes snijden. Ui snipperen en in 2 el olie bakken. Tomatenblokjes na 5 minuten toevoegen en nog voor 10 minutjes bakken. Daarna pureren in de keukenmachine en door de zeef halen. In een glas kokend water een kipboulionblokje doen. Boulion aan tomaten toevoegen. Wat bloem met koud water mengen en aan de saus toevoegen. Vegeta, zout en peper toevoegen naar smaak. Roeren totdat de saus wat dikker wordt. Aan het eind wat boter toevoegen voor de fluwelige structuur. 



In de tussentijd spekjes en de rest van de uitjes bakken. 

Notities

Saus in halfdiep bord doen. Koolpakketje er op leggen. Garneren met spekjes en uitjes. Een takje bieslook is een mooie decoratie.

Hoeveelheid

3 porties

Bereidingstijd

1 uur