Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 10 eetl. paneermeel
- 1 ei
- 1 ui, ragfijn gesneden
- 2 theel. knoflookpoeder
- 2 theel. djahé
- 1 theel. laos
- 1 theel. serehpoeder
- 2 theel. sambal oelek
- 3 eetl. ketjap manis
- 1 eetl. mosterd
- zout
- (arachide)olie
Bereidingswijze
Meng het gehakt met de paneermeel, het ei, de fijngesneden ui, alle kruiden, sambal oelek, ketjap manis, mosterd en zout naar smaak. Vorm van dit gehaktmengsel circa 24 balletjes.
Verhit wat olie in een koekenpan of braadpan en bak de balletjes mooi bruin. Laat ze nog even doorbakken en draai de laatste paar minuten de warmtebron weer hoog.
De balletjes moeten lekker krokant zijn.
Notities
Lekker anders kan ook Voor een lekkere Oosterse snack kunt u de sambal uit het recept weghalen en de Indische Gehaktballetjes opdienen met kant-en-klare Hot Sambal Saus.
Hoeveelheid
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten