Ingrediënten
- 250 gr dunne speklapjes
- 250 gr gehakt
- 1 1/2 eel. witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook
- 3 eetl bieslook
- 1 ei
- 250 gr dunne hamlapjes
- 2 eetL Bruine suiker
- 1 1/2 dl tomatenketchup zout
- 1/2 eetl. Texmex kruiden
- 50 gr paneermeel
Bereidingswijze
SPEKLAPJES MET ZOETZURE SAUS:
Snijd de speklapjes elk in 6 stukken.
Meng de bruine suiker met de azijn, de ketchup, het uitgeperste teentje knoflook, een snulje zout en 1 eetlepel bieslook.
Bak het vlees aan tafel bruin en gaar.
Voeg een lepeltje van de bereide saus toe en last het geheel even pruttelen.
MINI-SCHNITZELS:
Klop het ei los met een snufje zout en 2 eetlepets bieslook.
Wentel de hamlapjes eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
Bak de schnitzeltjes aan tafel bruin en gaar.
TEXMEX'BURGERTJES'
Meng net gehakt met de Texmexkruiden en vorm er minihamburgertjes van.
Bak de Texmexburgertjes aan tafel bruin en gaar.
Notities
Lekker en niet duur.
Hoeveelheid
1 portie
Bereidingstijd
30 minuten