Ingrediënten
- 4 stronkjes witlof
- 2 el olie
- 100 gr magere spekreepjes
- 1 tl gedroogde tijm
- versgemalen peper
- 1 dl appelsap
Bereidingswijze
Stronkjes witlof wassen, schoonmaken en in de lengte halveren. In koekenpan 1 el olie verhitten. Spekreepjes in ca. 3 min. bruinbakken. Uit pan op bord scheppen en tot gebruik bewaren. In dezelfde pan rest van olie verhitten. Witlofstronkjes met snijkant naar beneden ca. 3 min. bakken. Tijm en peper erover strooien. Witlof keren en nog ca. 2 min. bakken. Appelsap erbij schenken en witlof in ca. 10 min. gaar stoven, af en toe keren. Witlof bestrooien met spekreepjes.
Notities
Serveren met varkensfilet en aardappelpuree met bieslook.
Hoeveelheid
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten