Ingrediënten
- 400 gram half om half gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- zout, peper
- 1 middelgrote ui
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 – 3 theelepels tacokruiden
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 1 laurierblaadje
- 1 blik bruine bonen, 800 gram
- 1/2 liter bouillon van tablet
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- verse munt of korianderblad
Bereidingswijze
Maak het gehakt aan met de geperste knoflook, het ei en wat zout en peper, zet het even in de koelkast. Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en laat de ui glazig fruiten. Voeg de tacokruiden, de tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Laat het op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen. Draai niet te kleine soepballen van het aangemaakte gehakt. Giet de bonen af en laat ze uitlekken. Roer ze met de bouillon en de oregano door het mengsel in de pan en breng af en toe roerend aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat op laag vuur nog 7 minuten koken. Breng zo nodig verder op smaak met zout en/of peper en roer er de munt of koriander door/over. Geef er knapperig stokbrood, nachos of maischips bij.
Hoeveelheid
4 porties
Bereidingstijd
45 minuten