Ingrediënten
- 1 blik bruine bonen (800gr.)
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 ons rookspek, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 flinke strooi Provençaalse kruiden
- peper en zout
- 1 rookworst
- 1 scheut rode wijn
- olie om in te bakken
Bereidingswijze
Rookspek en ui fruiten. De paprika en de tomaten toevoegen. Kruiden met peper, zout, Provençaalse kruiden en knoflook. Even laten pruttelen. Scheut rode wijn, mag ook water zijn in verband met kinderen, erdoor roeren en wachten tot de groenten gaar zijn. Dan schijfjes rookworst toevoegen en de uitgelekte bruine bonen. Serveer met salade en/of rijst.
Notities
Extra maïs. Worst en spek vervangen door kip en chorizo. Ook courgette erdoor is lekker.
Hoeveelheid
3 porties
Bereidingstijd
15 minuten