Site pictogram Kloostertuintjes Recepten

Appel-Citroenplaatkoek

Ingrediënten

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C . Bakplaat ca. (35×35) bekleden met bakpapier. Aan alle kanten opstaande rand van ca. 3 cm. hoog maken en deze in hoeken met paperclips vastzetten. In kom boter, snufje zout en basterdsuiker met handmixer in ca. 10 min. licht en romig kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Volgend ei pas toevoegen als vorig ei volledig is opgenomen. 4 eetlepels citroenmarmelade erdoor kloppen. Zelfrijzendbakmeel luchtig erdoor mengen. Deeg in vorm van bakpapier uitstrijken. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels elk in 4 parten snijden. Parten met bolle kant naar boven in deeg drukken. In oven koek in ca. 40 min. goudbruin bakken. Uit oven direct royaal bestrijken met rest van citroenmarmelade.

Notities

Koek lauwwarm of koud serveren. Lekker met bolletje vanilleroomijs of slagroom.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

30 minuten

Mobiele versie afsluiten