Ingrediënten
- 250 gram zachte boter of margarine
- zout
- 250 gram lichtbruine basterd
- 5 eieren
- 1/2 pot lemon jelly marmelade
- 250 gram zelfrijzendbakmeel
- 5 stevige appels (granny smith)
- bakpapier
- 4 paperclips
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 °C . Bakplaat ca. (35×35) bekleden met bakpapier. Aan alle kanten opstaande rand van ca. 3 cm. hoog maken en deze in hoeken met paperclips vastzetten. In kom boter, snufje zout en basterdsuiker met handmixer in ca. 10 min. licht en romig kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Volgend ei pas toevoegen als vorig ei volledig is opgenomen. 4 eetlepels citroenmarmelade erdoor kloppen. Zelfrijzendbakmeel luchtig erdoor mengen. Deeg in vorm van bakpapier uitstrijken. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels elk in 4 parten snijden. Parten met bolle kant naar boven in deeg drukken. In oven koek in ca. 40 min. goudbruin bakken. Uit oven direct royaal bestrijken met rest van citroenmarmelade.
Notities
Koek lauwwarm of koud serveren. Lekker met bolletje vanilleroomijs of slagroom.
Hoeveelheid
1 portie
Bereidingstijd
30 minuten