Ingrediënten

  • 150 gram lange vingers 
  • 100 gram aardbeienjam of
  • 250 gram aardbeien 
  • 2 eetlepels aardbeienlikeur
  • 200 gram Mon Chou 
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1/8 liter slagroom
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Bedek een ruime cakevorm met plastic folie en laat het plastic een stukje over de rand hangen. Leg de lange vingers naast elkaar op de bodem van de vorm (snijd ze zo nodig op maat). Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Roer de Mon Chou los met de witte basterdsuiker. Voeg de aardbeienjam, en evt. de aardbeienlikeur, toe. Houd 10 halve aardbeien apart voor de garnering en schep de rest door de Mon Chou. Schep het mengsel op de lange vingers in de cakevorm en strijk het glad. Laat de taart in de koelkast in ca. 2 uur opstijven. Klop de slagroom met de 2 eetlepels suiker stijf. Til de Mon Chou taart met het folie uit de vorm.

Notities

Verwijder het foiie en garneer de taart met toefjes slagroom en de halve aardbeien.

Hoeveelheid

1 portie

Bereidingstijd

45 minuten